Use este identificador para citar ou linkar para este item:
https://repositorio.pucgoias.edu.br/jspui/handle/123456789/3347
Tipo: | Trabalho de Conclusão de Curso |
Título: | Impactos da qualidade da água na produção de bovinos de corte criados a pasto |
Autor(es): | Gusmão, Leonardo Corrêa |
Primeiro Orientador: | Viana Filho, Antonio |
metadata.dc.contributor.referee1: | Eichler, Verner |
metadata.dc.contributor.referee2: | Almeida, Otavio Cordeiro de |
Resumo: | Life on the planet is directly linked to water, as life on earth would be impossible without its existence. The life of animals raised on pasture will be addressed, such as beef cattle, which are directly linked to the water sources that are supplied to them, as in meat production, water is closely related to the quality of the meat to be processed, thus aiming sustainable and highly profitable production. In livestock farming, it is very common to use inappropriate water sources such as water holes, dams with brackish water, which, without proper care, end up being a villain for profitability. In this work, the ways and care necessary for the preservation linked with the development of beef cattle raised on pasture will be addressed. |
Palavras-chave: | Sustentabilidade Produção |
CNPq: | CNPQ::CIENCIAS AGRARIAS::ZOOTECNIA |
Idioma: | por |
País: | Brasil |
Editor: | Pontifícia Universidade Católica de Goiás |
Sigla da Instituição: | PUC Goiás |
metadata.dc.publisher.department: | Escola de Ciências Médicas e da Vida |
Tipo de Acesso: | Acesso Aberto |
URI: | https://repositorio.pucgoias.edu.br/jspui/handle/123456789/3347 |
Data do documento: | 8-Dez-2021 |
Aparece nas coleções: | TCC Zootecnia |
Arquivos associados a este item:
Arquivo | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|
TCC- LEONARDO FINAL.pdf | 1,45 MB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
Os itens no repositório estão protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, salvo quando é indicado o contrário.
Ferramentas do administrador